Microdur

 

Microcement har varit väldigt populärt i södra Europa i cirka 25 år. Materialet är vattentätt och lätt att rengöra. Man slipper fogen som samlar smuts. Microcement kan appliceras direkt på befintliga kakel, betong, MDF, gips och många andra ytor. Microcement är populärt på väggar, golvytor, bänkskivor och övriga interiördetaljer.  Det är lämpligt för balkonger, terrasser, uteplatser osv.

Är microcement certifierad för badrum ?

Det är en vanligt fråga som har ett lätt svar. Det är samma som kakel och klinker, det vill säga, man eller föratget som utför tätskikt måste certifiera att tätskikten är godkänt. Efter det kan man applicera microcement. 

Kakel, klinker, plastikmatta, microcement kan inte bli godkända. Det är tätskikten som måste bli godkänt.

Om det är en renovering och tätskikten är godkänd, måste man bara applicera microcement. Man slipper att riva ner befintligt kakel och klinker, därför man sparar pengar och tid.

Underlaget måste alltid vara ,torrt, fritt från damm eller fett och jämn

Microcement kan appliceras med golvvärme utan problem. Vid applicering måste det bli stängt

Microcement är starkare än betong. Den viktigaste för att räkna dess uthållighet är ytan som man appliceras. Den ytan måste bli stabil och stark. 

Microcement är lämplig för butiker, restauranter och alla plats med hög traffik.

Är det frostsäkert ? Ja, det är frostsäkert som betong.

Är det halkfritt ? Ja, det beror på vilken textur och materialet använder man. Microcement Base är perfekt för utomhus och Microcement Medium till badrumsgolv.

Hur lång tid brukar ta jobbet ?

Appliceringen tar 3 dagar för 25-30 kvm (fler om man är proffs).

2 dagar får inte man trampa på ytan.

Efter dessa 2-3 dagar kan man gå försiktigt (utan att dra på golvet saker som kan repa det) men man inte får använda kemiska vätskor för att städa.

Efter 9-10 dagar kan man använda som vanligt.

Ungefär 20 dagar senare är Microcement med alla egenskaper som det har (uthållighet, färg osv)

Vilken underhållning har Microcement ?

Microcement är en material som är stark och tål alla vanliga rengörmedel som man använder hemma, därför man kan städa det som vanligt.

Man måste applicera igen polyuretan (Aquamax) när Microcement absorberar vätskor.

Om man ser på att microcement ändra färgen på grund av vatten eller vätskor betyder att polyuretan (Aquamax) är utslitat och Microcement är inte helt tätt.

Man måste vänta att det torka sig (man får använda tork för att accelerera processen), då försvinner fuktighet flackor,  och sen applicerar man Aquamax (polyuretan ) igen.

Microröck och MicroOne har inget underhållning