Microcement

Vad är microcement?

Microcement är en kompositbeläggning baserad på cement, vattenbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment. Microcementen appliceras i flera tunna skikt på en yta och bygger upp två till fyra millimeter. Tacka vara detta påverkas varken konstruktion eller befintliga lister och dörrar av vikt och tjocklek.

Fördelar med materialet är att ytan blir slittålig samt att man slipper fogar som kan samla smuts.

 Microcement är lätt att rengöra och fogfritt. Microcement kan appliceras direkt på befintliga kakel, betong, MDF, gips och många andra ytor och därför är populärt på väggar, golvytor, bänkskivor och övriga interiördetaljer.  Det är lämpligt för balkonger, terrasser, uteplatser osv. Den material är även lättare än betong och enkelt att rengöra.

Microcement har inte alltid samma finish och det går att skapa både en matt och rå eller en mer glansig yta. Resultatet blir både personligt och lyxigt. Materialet finns inte heller enbart i grått, utan det finns i flera färger och ger ett minimalistiskt ytskikt av betong oberoende av kulör.

Microcement har sitt ursprung från södra Europa. Främst Spanien och Italien där tillverkningen också sker.        Microcement är väldigt populärt i dessa länder sedan 20-25 år tillbaka. Microcementen finns överallt och turistar man i dessa länder kan man knappast undgå att stöta på dessa. Förutom i privata hem finner man det även på museer, i butiker, hotell, shoppingcenter, kontorsmiljöer, restauranger mm, Att microcement blivit så populärt beror på att microcementen ytor har en otroligt slitstyrka samt dess stöt-, och ljuddämpande effekter. Till norra Europa började microcement göra sitt intåg för ca 10 år sedan och till Sverige kom microcement för ca 5 år sedan.