Villkor

KÖP OCH LEVERANS-VILLKOR

Vid beställning hos Microcementonline träffas ett avtal om köp mellan dig, kunden, och Microcementonline. Detta avtal bekräftas via e-post till den e-postadress som angivits vid beställning. Vid felaktigheter i pris och leveranstid kommer kunden att kontaktas och informeras om ändringar, och kunden är i sin fulla rätt att ändra eller annullera beställningen. Microcementonline ingår inga avtal med personer som inte är myndiga (18 år). Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Microcementonline ansvarar inte för skador, missfärgningar eller liknande som kan uppstå vid felaktig montering eller som en följd av felaktigt bruk av varan.

PRISER OCH BETALNING

Varje vara anges med pris inklusive moms. I varukorgen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.

FAKTURA / DELBETALNING:

Via Bankgiro eller swish.

Betalningsvillkor

Kredittiden för detta köp är 10 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen.

I enighet med avtalet med e-butiken debiteras en fakturaavgift om 0 kr.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning.

Om kunder har handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift.

Även en dröjsmålsränta om 15,00 % plus gällande referensränta tillkommer.

Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering,

 där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Om man vill ha kredit eller delbetalning, fråga gärna !

OM EN VARA ÄR SKADAD

Om en vara skulle vara skadad vid mottagandet så notera det på fraktsedeln innan kvittering. Dokumentera varans skick med kamera och kontakta oss via e-post. Skicka så detaljerad beskrivning som möjligt och bifoga bilder. Om skadan upptäcks först vid upp-packning av varan (dold skada) måste kunden kontakta oss inom sju (7) arbetsdagar efter mottagandet för att vi ska kunna behandla ärendet. Varan får inte användas eller säljas vidare eller liknande innan kontakt med oss.

PRIVAT POLICY

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

FRAKT

Vi erbjuder fri frakt.

 

VID MOTTAGNING

Du kommer att bli aviserad av fraktföretag (det ska bruka bli DHL) innan leverans och då få närmare information och komma överens om leveransdag och tid. . Vid avlastning ska varorna inspekteras noggrant av mottagaren innan leveransen kvitteras (ingen burka och flaska måste bli öppet).

Ej mottagna varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera kunden kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift.

ÅNGERRÄTT OCH RETURER

Din ångerrätt (ångerfristen) och returrätt gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan.  (Gäller ej vid special-beställda varor, typ måttbeställda produkter, eller styckvaror)

När du utnyttjat din ångerrätt:

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som paket med leverans till adressen; Mediterraneo Kakel, Mogatan 6, Helsingborg 254 64. Inte mot postförskott . Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Returer gäller inte styckprisvaror eller specialbeställda varor. Vid varor som beställs från leverantörens lager tillkommer en fraktkostnad på 299 sek, vilket täcker administration och frakt tillbaka till leverantören (utöver fraktkostnaden tillbaka till MediterraneoKakel).

När du utnyttjat din ångerrätt ska du sända eller lämna tillbaka den till oss, kunden står då för frakten tillbaka till vår adress. Vid varor som beställs från leverantörens lager tillkommer en fraktkostnad på 299 sek, vilket täcker administration och frakt tillbaka till leverantören (utöver fraktkostnaden tillbaka till Mediterraneo Kakel).

Retur av överblivet material: Vi tar emot returer av oöppnade och oskadade förpackningar (inget flaskor och brukor öppnade ska bli accepterade). Det framgår i produktens information om det är en lagervara eller om den beställs från leverantör. Kontakta oss innan en produkt returneras.

ÅTERBETALNINGSSKYLDIGHET:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror. Återbetalning sker till det konto som betalat ut beloppet.

Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida https://ec.europa.eu/odr.